Terug naar Blog

Wat te doen in Den Haag?

binnenhof

Den Haag is een fantastische stad om te bezoeken. Maar wat is er te doen in Den Haag en waar in Den Haag moet jij nou écht heen tijdens een weekendje weg? Speciaal voor jou hebben wij een aantal bezienswaardigheden van Den Haag op een rijtje gezet. Ontmoet het ‘Meisje met de parel’ in het Mauritshuis, beluister de grote verhalen van ons land bij Madurodam, kom gezellig shoppen in de historische binnenstad van Den Haag en geniet op het strand van Scheveningen of maak een lange fietstocht langs alle bezienswaardigheden! En wie weet zie je de koning of koningin wel!

“Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen…” Daar is geen woord van gelogen. Den Haag, we komen eraan!


Hieronder vind je een lijst met wat er te doen is in Den Haag.

Het Binnenhof

Een bezoek aan Den Haag is niet compleet zonder over het Binnenhof gewandeld te hebben. Niet alleen is het Binnenhof een een erg belangrijk gebouw voor de Nederlandse politiek, maar het is ook een van de oudste gebouwen in Den Haag. Daarom is dit gebouwencomplex zeker een bezienswaardigheid die je wilt zien.

Mauritshuis

Dit fantastische museum zit vol met schilderijen uit de gouden eeuw. Tot de vaste collectie behoren verschillende meesterwerken zoals Vermeers ‘Meisje met de parel’, de Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Dit voormalige stadspaleis is dus ook zeker het bezoeken waard! 

De Gevangenpoort

Een bezoek aan het Museum De Gevangenpoort is een unieke historische belevenis waarbij je kan ontdekken hoe gevangen door de eeuwen heen zijn opgesloten, berecht en gestraft. In 2016 nam Lonely Planet De Gevangenpoort op in het boek 50 Museums to blow your mind. De bekende reisgids zette het Haagse museum tussen onder andere de Akropolis in Athene en de Verboden Stad in Beijing.

Vredespaleis

Ook het Vredespaleis is een bezienswaardigheid dat je zeker wilt zien! Het paleis werd in de 19e eeuw geboren uit het ideaal ‘wereldvrede’ dat in die periode een belangrijke rol speelde en veel onder de aandacht gebracht werd door schrijvers en vredesorganisaties. Tegenwoordig is het belangrijkste orgaan van de Verenigde Naties. Buiten de bijzondere geschiedenis het ook een schitterend gebouw.

Haagse Passage

In de Passage is altijd iets te beleven! Dit oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland heeft een diversiteit aan top winkels. Bovendien is alleen het gebouw zelf al de moeite waard om er doorheen te lopen. Het UNESCO-monument heeft een prachtige uitstraling met z’n arcades, glazen koepels, loopbruggen en bewerkte gevels. Aanrader dus!

Paleis Noordeinde

Hier zie je monarchie op zijn best; het Paleis Noordeinde is een prachtig gezicht voor iedereen die zich even in een sprookje wil wanen. Het gebouw bevindt zich in een leuke wijk van Den Haag met tal van restaurants en fotogenieke plekken. Bovendien kun je zelfs in de achtertuin van het paleis picknicken. Ideaal voor de zwoele zomeravonden.

Chinatown

Hier proef je de authentieke Aziatische keuken, ruik je de geur van specerijen en bezoek je knusse toko’s. Daarnaast vind je hier winkeltjes met prachtige Chinese zijden kleding, porselein en antiek en zelfs acupuncturisten en meubelwinkels. Opvallend is dat de Chinatown van Den Haag twee indrukwekkende poorten heeft in Chinese stijl. Al met al een toffe plek om langs te fietsen tijdens je fietstour!

Scheveningen en Kijkduin

Wat te doen in omgeving Den Haag? Juist. Een lange strandwandeling, een dagje pootje baden, flaneren over de boulevard, vliegeren op het strand of surfen; het kan allemaal. Den Haag heeft een mooi, breed strand en een schitterende boulevard. Er zitten meer dan genoeg heerlijke restaurantjes en er is van alles te doen en te zien voor alle leeftijden!

Madurodam

Madurodam is een ideaal dagje uit voor het hele gezin! Zowel binnen als buiten valt er veel te beleven. Zo zijn er prachtige miniaturen van Nederlandse hoogtepunten, verschillende indoor attracties voor jong en oud en twee speeltuinen aanwezig.


Maar… er is nog veel meer te doen in Den Haag!

Ga je met vrienden of met je geliefde een dagje naar Den Haag en wil je graag actief de stad leren kennen? Boek dan meteen onze Highlight Fietstour en laat je verrassen door al het moois wat Den Haag te bieden heeft! Op de fiets is een van de leukste manieren om de stad te verkennen. Bovendien zal een van onze ervaren gidsen jou de mooiste verhalen over Den Haag vertellen. Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!