Terug naar Blog

Wat te doen in Den Haag?

binnenhof

Den Haag is een fantastische stad om te bezoeken. Maar waar in Den Haag moet jij nou écht heen tijdens een weekendje weg? Speciaal voor jou hebben wij een aantal bezienswaardigheden van Den Haag op een rijtje gezet.


Dit is er te doen in Den Haag:

Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste bezienswaardigheden in Den Haag.

 

Het Binnenhof

Een bezoek aan Den Haag is niet compleet zonder over het Binnenhof gewandeld te hebben. Niet alleen is het Binnenhof een een erg belangrijk gebouw voor de Nederlandse politiek, maar het is ook een van de oudste gebouwen in Den Haag. Daarom is dit gebouwencomplex zeker een bezienswaardigheid die je wilt zien.

 

Mauritshuis

Dit fantastische museum zit vol met schilderijen uit de gouden eeuw. Tot de vaste collectie behoren Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. het voormalige stadspaleis is dus zeker dus het bezoeken waard!

 

De Gevangenpoort

Een bezoek aan het Museum De Gevangenpoort is een unieke historische belevenis waarbij je kan ontdekken hoe gevangen door de eeuwen heen zijn opgesloten, berecht en gestraft. In 2016 nam Lonely Planet De Gevangenpoort op in het boek 50 Museums to blow your mind. De bekende reisgids zette het Haagse museum tussen onder andere de Akropolis in Athene en de Verboden Stad in Beijing.

 

Vredespaleis

Ook het Vredespaleis is een bezienswaardigheid dat je zeker wilt zien! Het paleis werd in de 19e eeuw geboren uit het ideaal ‘wereldvrede’ dat in die periode een belangrijke rol speelde en veel onder de aandacht gebracht werd door schrijvers en vredesorganisaties. Tegenwoordig is het belangrijkste orgaan van de Verenigde Naties. Buiten de bijzondere geschiedenis het ook een schitterend gebouw.

 

Haagse Passage

In de Passage is altijd iets te beleven! Dit oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland heeft een diversiteit aan topwinkels. Bovendien is alleen het gebouw zelf al de moeite waard om er doorheen te lopen. Het UNESCO-monument heeft een prachtige uitstraling met z’n arcades, glazen koepels, loopbruggen en bewerkte gevels. Aanrader dus!

 

Paleis Noordeinde

Hier zie je monarchie op zijn best; het Paleis Noordeinde is een prachtig gezicht voor iedereen die zich even in een sprookje wil wanen. Het gebouw bevindt zich in een leuke wijk van Den Haag met tal van restaurants en fotogenieke plekken. Bovendien kun je ook in de achtertuin van het paleis picknicken.

 

Chinatown

Hier proef je de authentieke Aziatische keuken, ruik je de geur van specerijen en bezoek je knusse toko’s. Daarnaast vind je hier winkeltjes met prachtige Chinese zijden kleding, porselein en antiek en zelfs acupuncturisten en meubelwinkels. Opvallend is dat deze Chinatown twee indrukwekkende poorten heeft in Chinese stijl. Al met al een toffe plek om langs te gaan!

 

Scheveningen en Kijkduin

Een lange strandwandeling, een dagje pootje baden, flaneren over de boulevard, vliegeren op het strand of surfen; het kan allemaal. Den Haag heeft een mooi breed strand en een schitterende boulevard. Er is meer dan genoeg dingen te doen en te zien voor alle leeftijden!

 

Madurodam

Madurodam is een ideaal dagje uit voor het hele gezin. Er is buiten én binnen veel te beleven. Zo zijn er prachtige miniaturen van Nederlandse hoogtepunten, indoor attracties voor jong en oud en ook 2 speeltuinen. Ideaal voor een gezellig dagje uit!

 


Maar… er is nog meer te doen in Den Haag

Combineer je dagje uit met een fietstour door Den Haag met seeTheHague! Op de fiets is een van de leukste manieren om de stad te verkennen. Bovendien zal een ervaren gids jou de mooiste verhalen over Den Haag vertellen. Klik hier om onze Highlight Fietstour door Den Haag te bekijken.