Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

De Denneweg in Den Haag

De Denneweg was vroeger dé antiekstraat van Den Haag. Tegenwoordig is het een straat voor liefhebbers van lifestyle en design op internationaal niveau. De Denneweg heeft aangrezende straten en grachten en is een soort openluchtwarenhuis met speciaalzaken. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond is het hier volop genieten van mode- en lifestylezaken, café’s, restaurants en terassen.  


De Geschiedenis van de Denneweg in Den Haag

De Denneweg is één van de oudste straten van Den Haag.  Het is trendy, maar met een rijke geschiedenis en sterke verbondenheid met het verleden. De Denneweg loopt van Het Lange Voorhout naar de Mouritskade en je kan er diverse panden uit de 18e eeuw vinden. Vroeger heette de weg de Duineweg, omdat hij slingerend door de duinenen naar de zee liep.


Antiekstraat

De Denneweg is een klassieke en drukbezochte winkelstraat waar je door indrukwekkende gevels nog steeds een stukje écht ouderwets Den Haag kunt proeven. De Denneweg was vroeger dé antiekstraat van Den Haag en stond jarenlang synoniem voor horeca en antiquairs. Hoewel de winkelstraat inmiddels ook een veelzijdig aanbod heeft voor de echte fashionista’s, vind je hier nog steeds een bijzondere antiekverzameling. De etalages van de diverse antiquairs staan vol met bijzondere meubels, schilderijen en decoratieve voorwerpen. Op sommige dagen kun je ook genieten van de Haagse Antiek- en Boekenmarkt aan het einde van de straat, op het Lange Voorhout. De antiekmarkt is al decennia een begrip in Den Haag.


Rondleiding in Den Haag

Benieuwd welke verhalen Den Haag nog meer te bieden heeft? Wij geven fietstours en wandeltours door Den Haag met gids. Beleef de stad van binnenuit en ontdek hoe en waar een local zich beweegt en het leven ervaart. De rondleidingen in Den Haag van seeTheHague zijn toegankelijk, informatief en ontspannen. Lekker op de fiets of lopend en met een ervaren gids!