Het Oude Stadhuis

Vroeger werden hier misdadigers veroordeeld, aktes getekend en besluiten voor de stad genomen: Het oude stadhuis van Den Haag. Nu is het gemeentehuis niet meer in gebruik en is het een van de leukste bezienswaardigheden in Den haag!


De Bouw van het Oude stadhuis

Het begon allemaal in 1564 toen de bewoners van Den Haag geld hadden ingezameld voor een stadsmuur. Den Haag was namelijk een makkelijke prooi, aangezien het dorp geen muren of grachten bezat. Een muur zou dus best handig zijn. Toen de twee burgermeesters van Den Haag zagen dat er eigenlijk best veel geld ingezameld was, besloten ze dat ze iets anders met het geld te doen. Namelijk: een nieuw raadshuis te bouwen.


Geen plein?

De meeste stadhuizen in andere steden hebben een ook een plein, maar het raadshuis in Den Haag niet. Er hebben eigenlijk altijd huizen tegenover het oude stadhuis gestaan. Waarom? Het stadhuis is gebouwd op de plaats waar vroeger een dorpshuis stond, dat dáárvoor een stadskasteel was geweest.

Nog meer weten over het oude stadhuis in Den Haag? Check Wikipedia


Meer weten over Den Haag?

Wil je meer weten over Den Haag? Wij geven fietstours en wandeltours door Den Haag met gids. In deze rondleidingen vertellen wij alles wat jij moet weten over Den Haag, en laten wij jou de leukste plekken zien.De rondleidingen in Den Haag van seeTheHague zijn toegankelijk, informatief en ontspannen. Kijk voor meer informatie op onze rondleidingen pagina.